РЕАЛИСТ

Р

Верховна Рада України ухвалила закон про мобілізацію ув’язнених

Верховна Рада України

Сьогодні, 8 травня, Верховна Рада України ухвалила закон про мобілізацію деяких категорій ув’ язнених осіб. "За" проголосувало 279 депутатів. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму офіційному Telegram-каналі.

"Я є співавтором цього законопроєкту. І я давно відстоював позицію, що увʼязнені за нетяжкі статті мають отримати право на захист своєї батьківщини, і реєстрував відповідний законопроєкт. Треба дати можливість засудженими воювати, якщо вони хочуть", – повідомив Гончаренко.

Варто зауважити, що ув’язненим, які засуджені за скоєння тяжких злочинів, таких як сексуальне насильство, зґвалтування, умисне вбивство та за злочини проти основ національної безпеки, не буде надаватися право мобілізуватись до Збройних сил України.

Окрім того, не матимуть можливості змінити покарання корупціонери.

"Ризики по антикорупції, на яких наголошував антикорупційний комітет, частково прибрали. Зокрема, право мобілізуватися з тюрми прибрали для депутатів та частини топ-корупціонерів", – написав нардеп Ярослав Железняк.

Нагадаймо, що за ініціативи Президента України парламент затвердив продовження воєнного стану та мобілізаційних заходів, розрахованих на підтримку військової готовності країни. Тож 8 травня Верховна Рада ухвалила рішення про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації у країні на наступні 90 днів – до 11 серпня 2024 року. Продовження воєнного стану підтримало 339 нардепів, а 336 депутатів проголосувало "за" продовження загальної мобілізації.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших "Telegram"-овому каналі та Facebook!

Wiki