РЕАЛИСТ

Р

Парламент звільнив віце-прем’єра Кубракова та міністра аграрної політики Сольського

Парламент звільнив  віце-прем’єра Кубракова та міністра аграрної політики Сольського

Парламент звільнив Олександра Кубракова з посади посади Віце-прем’єр-міністра з відновлення України. Сьогодні ж, 9 травня, було звільнено і міністра аграрної політики Миколу Сольського . Відповідне рішення підтримало 272 народних депутати.

Про це повідомив в Telegram замголови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Олександра Кубракова – віце-прем’єр-міністра з відновлення України та міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України вирішили посунути з посади, у зв’язку з попередньо зареєстроманим проєктом постанови №11248, ініціатором якої став лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Самого віце-премʼєра не було в залі, премʼєр-міністра – теж. Хто замість – теж незрозуміло. Коли призначення – теж ніхто не знає", – зазначив Железняк.

Нардеп зауважив, що це рішення остаточне і жодного "перепризначення" для Кубракова не передбачається.

Варто зазначити, що 20 травня 2021 року Кубраков був призначений міністром інфраструктури, а 1 грудня 2022 року його призначили віце-прем’єр-міністром України з питань відновлення. Цікаво, що нещодавно у мережі з’явилася інформація про те, що відомство, яке очолював Кубраков можуть розділити на два окремих.

Що ж стосується звільнення Миколи Сольського – його усунення з посади пов’язують у мережі з підозрою у заволодінні держземлею на 291 млн грн та на 190 млн грн (було нібито дві спроби).

Нагадаймо, раніше ми повідомляли про те, що на початку травня Президент України Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Відповідний указ було оприлюднено на офіційному сайті Президента.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!

Wiki