РЕАЛИСТ

Р

Зеленський запросив на Саміт миру ще 4 країни

Зеленський запросив на Саміт миру ще 4 країни

Зеленський запросив на Саміт миру ще 4 країни

Президент Володимир Зеленський запросив президентів Молдови, Чехії та Гани, а також прем’єр-міністра Ірландії взяти участь у Саміті миру.

Про це Зеленський сказав у своєму зверненні.

Президент подякував лідерам країн, які вже підтверджують свою участь у Саміті та готові дієво допомагати в залученні лідерів. Зеленський зазначив, що сьогодні особисто у розмовах запросив на Саміт президентів Молдови, Чехії та Гани, а також прем’єр-міністра Ірландії.

"Звичайно, ми з ними обговорили й наш двосторонній порядок денний. Молдова – маємо очевидні спільні виклики і допомагаємо одне одному. Чехія – я подякував за ініціативу щодо артилерії, і головне зараз – повна й невідкладна реалізація ініціативи. Гана – світ залежить від стабільності й розвитку Африки. Нещодавно ми відкрили Посольство в Гані, ця країна тепер має нового акредитованого посла в Києві. Разом можемо додати більше сили нашим частинам світу. Ірландія – я подякував за підтримку нашої держави та людей, подякував за те, що Ірландія справді старається допомогти нам і політично, і також у захисті життя – у розмінуванні нашої землі. І така підтримка буде ще збільшуватися – ще більше території України буде очищено від російських мін і боєприпасів", — поінформував Президент.

Wiki