РЕАЛИСТ

Р

Суд закрив справу проти експоліціанта Тишлека, який отримав елітне житло на Печерську в "презент"

Суд закрив справу: колишньому посадовцю Нацполіції Тишлеку пробачили ‘подарунок’

Отримавши "подарунок" у вигляді безкоштовного проживання в квартирі на елітному Печерську та інші "плюшки" на майже мільйон гривень , колишній високопосадовець Нацполіції Дмитро Тишлек потрапив у гучний скандал. Однак у підсумку адміністративну справу щодо нього закрили. Про це СтопКору повідомили в Офісі Генпрокурора.

Редакція СтопКору спрямувала запит до ОГП, щоб дізнатись, на якому етапі наразі перебуває справа Тишлека, ініційована за фактами порушень, виявлених НАЗК.

Виявилось, що прокурор просив суд визнати Дмитра Тишлека винним і призначити йому штраф у розмірі 3400 гривень з конфіскацією "подарунку". У підсумку справу щодо нього, відкриту за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), закрили у звʼязку з відсутністю адмінпорушення.

Суд закрив справу проти експоліціанта Тишлека, який отримав елітне житло на Печерську в ‘’презент’’

Крім того, раніше журналісти проєкту Bihus.info встановили, що дружина Тишлека та його теща, імовірно, мають російські паспорти, а він сам із сім’єю може мати зв’язки з кримінальним авторитетом з ворожої країни. Ці факти взялось розслідувати ДБР.

Після розслідування Тишлек стверджував, нібито він взагалі сам ініціював перевірку та подав рапорт на звільнення з посади заступника голови Національної поліції.

"Я прийняв рішення написати рапорт на звільнення у зв’язку з тим, що з приводу мене мережею шириться багато інформації й тому, що через це тінь падає на всю систему. Тому я вирішив не наражати керівництво, звільнитись і вирішити всі свої питання юридично, щоб спростувати багато яких фактів щодо мене", – сказав Тишлек.

Але вже за тиждень після цієї заяви в ЗМІ зʼявилась інформація, що Тишлек тепер обіймає посаду радника Департаменту забезпечення діяльності голови Національної поліції. А в поданій декларації сам Тишлек записав посаду в іншому Департаменті – вже стратегічних розслідувань.

Нагадаймо, у жовтні 2023 року медіа оприлюднили інформацію, що новопризначений заступник голови Нацполу, ймовірно, "підживає" у партнера російського кримінального авторитета і має дружину з російським паспортом.

27 жовтня стало відомо, що Дмитро Тишлек звернувся до Державного бюро розслідувань з проханням перевірити інформацію, оприлюднену на порталі Bihus.Info. Ця інформація стосується звинувачень у тому, що він користується майном та автомобілем родини партнера очільника кримінального угруповання в Ростові, а також містить згадки про наявність російського паспорта у його дружини.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Wiki