РЕАЛИСТ

Р

Міжнародна дипломатія: Україна у пошуках підтримки та солідарності

Повертаючись додому з Німеччини, де наші зустрічі з найвпливовішими політиками та дипломатами вже відбулися, ми можемо з впевненістю сказати, що наші основні завдання були виконані. У цих зустрічах ми докладали всіх зусиль, щоб забезпечити Україну найвищим пріоритетом на Конгресі Християнсько-демократичного союзу (ХДС), де визначалася стратегія майбутнього розвитку однієї з найвпливовіших політичних сил Європи.

Під час наших зустрічей з провідними німецькими політиками, такими як Урсула фон дер Ляєн, Манфред Вебер, Крістофер Хойсген, Йоганн Вадефул, Юрген Хардт, Міхаель Рот і Фрідріх Мерц, ми відчули їхню підтримку та розуміння важливості перемоги України. Як відзначив пан Мерц, Україна веде боротьбу за свою свободу, а також за свободу всієї демократичної Європи, яка стоїть перед загрозою з боку Путіна та його режиму.

Наша друга завдання полягала в конкретних дискусіях щодо необхідної допомоги, яку ми потребуємо. Ми обговорювали поставки зброї, включаючи "Таурус", снаряди та протиповітряну оборону, а також економічну допомогу та санкції проти агресора. Важливою була також підтримка нашого вступу до Європейського Союзу та НАТО, а також зміцнення єдності перед спільними викликами.

Наші партнери розуміють, що ситуація на фронті дуже складна, і ми дуже потребуємо допомоги негайно. Вони знають, що для нашої команди війна — це особистий біль, бо більше 2500 наших патріотів воюють, а деякі з них вже не повернулися. Але ми віримо, що наша щира розмова була переконливою, і наші партнери будуть слухатися наших прохань.

Зараз ми повертаємось в Україну, щоб продовжити нашу роботу у парламенті, а вже незабаром ми знову вирушимо на фронт з черговою партією допомоги. Наша мета — не лише захистити свою країну, а й допомогти зберегти мир і стабільність в Європі та світі.

Оригінал статті:

Повертаємося додому з Німеччини, де зустрічалися з найбільш впливовими політиками та дипломатами. Задачі, з якими ми їхали на ці зустрічі, — виконані.

Моя задача №1 була — утримати Україну на найвищій позиції порядку денного на Конгресі ХДС, де визначалася стратегія найближчого майбутнього для однієї з найвпливовіших політичних сил Європи. Я багато спілкувався з провідними німецькими політиками і можу сказати: вони розуміють, наскільки перемога України важлива.

Урсула фон дер Ляєн, Манфред Вебер, Крістофер Хойсген, Йоганн Вадефул, Юрген Хардт, Міхаель Рот, Фрідріх Мерц — справжні друзі України. Як сказав пан Мерц: «Україна бореться і за нашу свободу. Тому що путін не робить таємниці з того, що не тільки Україна, а й демократична вільна Європа є для нього історичним ворогом».

Задача №2 — це конкретна предметна розмова про допомогу, якої ми потребуємо. Зброя, «Таурус», снаряди, ППО, економічна допомога, санкції, вступ до ЄС та НАТО, єдність перед спільними викликами. Запросив наших європейських друзів відвідати Україну)

Партнери також мають розуміти, що ситуація на фронті дуже складна і нам дуже потрібна допомога просто зараз. Вони знають, що для нашої команди війна — це особистий біль. Більше 2500 наших партійців воюють, на жаль є й ті, хто загинув... Вірю, що наша щира розмова була переконливою і до неї прислухаються.

А зараз повертаємося в Україну, до парламентської роботи, і вже незабаром знову їдемо на фронт із черговою партією допомоги.

https://www.facebook.com/petroporoshenko

Wiki