РЕАЛИСТ

Р

У МОН розповіли про аномальне збільшення чоловіків призовного віку серед студентів українських закладів вищої та передвищої освіти

У МОН розповіли про аномальне збільшення чоловіків призовного віку серед  студентів українських закладів вищої та передвищої освіти

У МОН розповіли про аномальне збільшення чоловіків призовного віку серед студентів українських закладів вищої та передвищої освіти

У Міністерстві освіти помітили аномальне збільшення серед студентів українських закладів вищої та передвищої освіти чоловіків призовного віку.

У МОН пообіцяли перевірки:

"До кінця навчального року Державна служба якості освіти України проводить комплексне моніторингове дослідження ризиків та проблемних питань якості організації освітнього процесу серед здобувачів освіти призовного віку, що включатимете вибіркові перевірки", – ідеться на сайті МОН.

МОН проаналізувало дані держаних електронних баз з питань освіти й помітили "аномальне збільшення контингенту здобувачів вищої та фахової передвищої освіти у 2022 році: у цілому у 19 разів (або на 1880%)".

При чому, за оприлюдненою МОН інформацією йдеться про найбільший сплеск нових студентів саме у приватних закладах освіти зі вступом на спрощених умовах (без вступних іспитів) та на спеціальності з найдешевшою оплатою навчання. У МОН додають:

"У такій ситуації Служба вбачає значні ризики, що можуть спричинити тривалі негативні наслідки на рівень організації освітнього та управлінського процесів, ступінь забезпечення закладів вищої освіти науково-педагогічними (педагогічними) працівниками, а також якість підготовки фахівців різних галузей".

різне queiueiqutidruant

Wiki