РЕАЛИСТ

Р

У Раді мають намір вимагати роз’яснення МЗС про призупинення консульських послуг для чоловіків за кордоном

post-title

Верховна Рада України.

У вівторок, 23 квітня, від очільника Міністерства закордонних справ (МЗС) Дмитра Кулеби пролунала заява — диппредставництва «тимчасово» призупиняють надання консульських послуг військовозобов’язаним чоловікам призовного віку, які виїхали за кордон, оскільки це є «чесним і справедливим» рішенням.

Про те, що в Раді задумалися про виклик представників МЗС із метою отримання від них роз’яснень щодо запровадження обмежень на консульські послуги для всіх українських чоловіків, які опинилися в інших країнах, пише «НБН», посилаючись на пояснення членкині парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Соломії Бобровської, яке прозвучало на YouTube-каналі «Радіо Свобода».

За словами Бобровської, будь-які питання, що зачіпають вищеописану тематику, повністю перебували та перебувають лише в компетенції оборонного комітету. Крім того, за весь період роботи цього комітету над законопроєктом про посилення мобілізаційних заходів в Україні, вітчизняне зовнішньополітичне відомство фактично проігнорувало редагування документа на всіх етапах, просто не подавши жодного коментаря або поправки.

Раніше наш інформаційний портал писав про те, як Кулеба коментував призупинення консульських послуг за кордоном для українських чоловіків.

Wiki