РЕАЛИСТ

Р

Чи могла присутність деяких країн ЄС на інавгурації Путіна вплинути на позицію Європейського Союзу

post-title

У ЄС виключили, що присутні на інавгурації Путіна країни змінять ставлення Євросоюзу до Росії.

У Єврокомісії вважають, що присутність шістьох представників країн ЄС на так званій інавгурації російського диктатора Володимира Путіна не вплинула на загальну позицію Євросоюзу щодо Росії та її військової агресії проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Чи могла присутність деяких країн ЄС на інавгурації Путіна вплинути на позицію Європейського Союзу

Речник ЄС Петер Стано. Фото з відкритих джерел

Ручник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що інавгурація Путіна була "протокольним питанням", яке не впливає на загальне ставлення до Росії.

"Ця подія у Москві була, скоріше, протокольним питанням, включно із запрошенням послів з країн у всьому світі. Більшість країн-членів (ЄС) вирішили не брати участь із причин, про які говорив високий представник Боррель", – пояснив Стано.

За словами Стано, Європейський союз попередніми критичними заявами про недемократичність виборів у Росії пояснювали свою позицію.

"Ми усі, 27 держав-членів, дуже чітко проголосили, що ми думали та що думаємо про ці так звані президентські вибори. Позиція дуже чітка, як і позиція щодо підтримки України", – наголосив Петер Стано.

Ручник ЄС сказав, що присутність кількох країн блоку не буде суперечити позиції Брюсселя. Крім того, він додав, що посол Євросоюзу не був присутній у Москві на церемонії інавгурації Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі усі шість країн ЄС, які були представлені на інавгурації Путіна.

Також "Коментарі" писали про те, що в ЄС пояснили, чому деякі члени блоку поїхали до Москви 7 травня, попри рекомендації не їхати до Володимира Путіна.

Wiki