РЕАЛИСТ

Р

Синєгубов насторожив прогнозами і заявами про можливу евакуацію мешканців Харкова

post-title

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов насторожив прогнозом про те, що загарбники таки можуть готувати наступ на Харків. При цьому він додав, що план можливої евакуації жителів міста уже розроблено

Російські загарбники зараз займаються створенням угрупування військ в Курській області, які будуть застосовувати для нападу на Харків. Про це в ефірі телемарафону заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Синєгубов насторожив прогнозами і заявами про можливу евакуацію мешканців Харкова

Олег Синєгубов

При цьому чиновник повідомив, що окупанти відновили активні штурмові дії на східному напрямку Харківської області. Втім, за його словами, загарбники не мають успіхів на цьому напрямку.

"Вживаємо всіх заходів, щоб бути готовими і протидіяти тим викликам, які можуть бути",

- підкреслив голова Харківської ОВА і додав, що владою вже розроблено план ймовірної евакуації мешканців Харкова.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав про те, що волонтер Роман Донік повідомив про плітки, які ширяться Харковом. Їх суть в тому, що буцімто Олег Синєгубов на різних нарадах та оперативках рекомендує службовцям вивозити своїх родичів із міста. Втім, згодом в Харківській ОВА цю заяву спростували.

Окрім того, відомо, що росіяни не відмовилися від ідеї захопити Харків, проте наразі цього зробити не можуть, оскільки не зібрали для цього угрупування. Саме тому, зараз вони руйнують місто і роблять все для того, щоб мешканці покинули свої домівки і втекли на захід країни чи за кордон. Місцеві депутати вважають, що таким чином, окупанти хочуть перетворити Харків на "сіру зону".

Розрахунок на те, що ніхто не буде чинити ворогові опір, коли він спробує зайти у місто. Втім, експерти заявляють, що такі сподівання не мають нічого спільного із реальністю, оскільки військові із міста нікуди не підуть і обстріли їх не налякають. Окрім того, у місті достатньо свідомих мешканців, які будуть боротися із загарбниками.

Wiki