РЕАЛИСТ

Р

Перебої у водопостачанні: у Миколаєві в понеділок не буде транспорту з очищеною водою

post-title

ФОТО: КП

У понеділок, 13 травня, у Миколаєві не їздитимуть транспорт з очищеною водою. Також на стаціонарній свердловині за адресою вулиця Андреєва-Палагнюка, 17 у цей день роздача води здійснюватися не буде.

Про це повідомила пресслужба КП "Миколаївелектротранс".

Відсутність води буде пов’язана із проведенням у цей день запланованих регламентних робіт з обслуговування очисного обладнання. Також проводитиметься обробка всіх місткостей для очищеної води та дезінфекції очисного обладнання.

Цього дня мешканці міста можуть скористатися іншими доступними місцями видачі очищеної води, – йдеться у повідомленні.

Надалі технічне обслуговування очисного обладнання буде проводитись кожного другого четверга місяця.

У цей день мешканці міста можуть скористатися іншими доступними місцями видачі очищеної води: http://surl.li/rlume

У Миколаєві зʼявились ділки, які вирішили підробити на воді. Вони набирають у місткості очищену воду на безплатних точках видачі, щоб надалі продавати її. Якщо ж хтось став свідком подій, описаних вище, то на підприємстві просять повідомляти про такі випадки на "гарячу лінію" за телефоном 050 421 49 58 або в аварійно-диспетчерську службу: (0512) 44 25 77; 067 821 85 89; 095 822 11 66 (цілодобово).

Миколаївська міська рада та IsraAID запускають кампанію з інформування населення про інтерактивну карту "ХодиДоВоди". Інтерактивна карта точок видачі безплатної води була створена у вересні 2023 року та офіційно передана місту у грудні 2023 року. З моменту запуску "ХодиДоВоди" на карту було додано 25 нових станцій. Тож загальна кількість точок видачі води на ній досягла 250 одиниць.

Раніше, Уряд виділив 125,5 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету на водопостачання Миколаєва. Фінансування відбуватиметься в межах відповідної бюджетної програми із резервного фонду держбюджету. Розпорядником коштів визначили Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Wiki